Tvarohovo-mrkvová nátierka,alebo falošná treska.
20.08.2013 14:26
Táto nátierka je vlastne recept mojej mamy .Ale nakoľko je veľmi chutný a zas po mojej úprave ,v podstate aj diétny ,z obľubou si ju rada pripravujem. Ak ste niekedy jedli, rybý šalát s tresky určite vám to chuťovo aspoň ako tak troška pripomenie.
Potrebujem: 250g nízkotučného tvarohu
1 cibuľu
2 mrkvy
1 kyslú uhorku
2 lyžice bieleho jogurtu
Soľ,korenie
Postup: Mrkvu ošúpem a dám variť. Do mysy dám tvaroh ,nadrobno nakrájanú cibuľu, uvarenú a vychladenú mrkvu najemno nastrúham .To isté urobíme aj s kyslou uhorkou, osolím, okoreníme a pridám jogurt ,všetko spolu dobre premiešam. Podávam na celozrnnom chlebíku alebo pečive v kombinácii s čerstvou zeleninou.Nátierka je vhodná či už na raňajky ,alebo olovrant.