Ražné cestoviny s hlivou.
06.11.2014 11:52Častokrát sa stretávam v obchode ,že ľudia sa boja farebných cestovín . Hlavne tých hnedých , majú predstavu ,že ak ich uvaria budú tvrdé. Je to však omyl. Záleží na tom ,na akú kvalitu cestovín ste zvyknutý. Pokiaľ kupujete kvalitné cestoviny ,nikdy sa vám nestane ,že by sa rozvarili a zostanú ako sa hovorí na skus. To sú kvalitné cestoviny, pretože aj nesprávnou úpravou vieme s cestovín urobiť kalorickú bombu. Čím viac ich prevaríme tým majú vyšší glykemický index a kalorickú hodnotu. Správnym druhom cestovín a správnou úpravou vieme urobiť cestovinovú pochúťku aj pre tých z nás ,ktorý si strážia líniu, alebo sa snažia schudnúť. Treba ich však konzumovať ako všetky sacharidy doobeda ,alebo ako sacharidový obed , samozrejme že v primeranom množstve. A tu je recept na jedny hnedé :) teda ražné cestoviny.
Potrebujem (4 porcie)
1 balík ražné cestoviny
200g Hlivu ustricovú
100ml kokosovú smotanu
Cesnak
Tvrdý syr do 30% tuku alebo parmazán
olivový ,alebo kokosový olej na varenie
cibuľu ,soľ
Postup:
Ražné cestoviny uvarím podľa návodu . Na panvicu si dám zohriať olej a orestujem na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom nakrájam hlivu ,pridám k cibuli ,podlejem trochou vody a dusím do mäkka . Keď je hliva udusená ,pridám kokosovú smotanu ,dochutím soľou a cesnakom a primiešam k uvareným cestovinám. Nakoniec cestoviny na tanieri posypem strúhaným syrom.
Dobrú chuť