Polovica cesty je za nami.

01.04.2013 20:09

 

Naozaj to nie je žart . Je 1.apríla vonku je síce ešte veľa snehu , ale v našom úsilí  do júna v krajšom tele sme už presne v polovici cesty. Sú to tri mesiace čo som napísala prvý článok, že začíname zo zmenou životného štýlu.

 Tri mesiace sa snažíte a bojujete s kilogramami na viac. Neviem ako sa vám darí ,ale verím že dobre. V závislosti od hmotnosti z ktorej ste štartovali , by mal byť priemer úbytku na váhe približne – 10 kilogramov. Ak sa vám to podarilo tak vám naozaj úprimne gratulujem  a teším sa. Ak to nevyšlo podľa vašich predstáv nebuďte smutné ,ani mne to nevyšlo hneď na prvý krát .

 Bojujte ďalej .

 Je fajn ak si zhodnotíte celé tri mesiace ,ako sa vám darilo. Prehodnoťte svoje stravovanie, či sa vám darilo jesť v pravidelných intervaloch a správne  , tiež  či sa vám daril dodržiavať pitný režim  a verím ,že pohyb  za tie tri mesiace je už neoddeliteľnou súčasťou  a je pre vás relax.  Možno sa vám nedarilo všetko zapisovať ,niekedy naozaj človek nemá na všetko čas ,ale skúste si spomenúť a svoj režim ešte viac zdokonaliť. Teraz vám to už pôjde naozaj jednoducho.

Pokiaľ ste potrebovali naozaj svoju postavu  zbaviť len pár kilogramov ,prechádzate v tomto období do udržiavacej váhy. To sú tie šťastnejšie, aj keď ja tvrdím že chudnutie je ľahšie ako udržovanie. Dávajte si pozor, nevracajte sa za žiadnych okolností k pôvodnej strave ,neprestaňte sa hýbať a dodržujte pitný režim ďalej tak ako doteraz. Nikdy si nepovedzte vetu už som schudla teraz si môžem dovoliť jesť čo chcem ako predtým. Omyl nemôžete. Nikdy. Strava ktorú ste sa naučili jesť počas troch mesiacov jedzte aj ďalej ,možno si môžete dovoliť raz začas zákusok ,alebo keksík ,ale aj s týmito vecami opatrne. Nezabudnite  že ten známi JO-JO efekt čaká na každom rohu.

No a vy ktoré ešte potrebujete poslať  ďalšie kilogramy do nenávratna do toho! Nebojte sa a pokračujte , určite ste už v stravovaní ako doma a vyznáte sa v tom čo môžete a čo nie. Veď lete chceme byť všetky štíhle a krásne.

Všetkým vám držím palce  ,a prajem veľa trpezlivosti či už v udržovaní ,alebo v chudnutí.

Vaša Julka 

                                                                                              

                                                                                            

Kontakt

Chudnem-rozumne

Družstevná 8
Limbach
90091

+421.903743302