Nebojte sa urobiť vo svojom živote zmenu.

14.08.2013 15:39

Nebojte sa urobiť vo svojom živote zmenu.

Každá zmena v živote človeka býva spojená z určitými obavami . Hlavne zmena spojená v súvislosti s chudnutím a úpravou stravovacích návykov  býva často spojená s obavami  či  sa to  dá zvládnuť. Určite to zvládnete. Každý začiatok býva ťažký , ale netreba sa báť. V prvom rade si treba uvedomiť, že ak chcete dosiahnuť  svoj vysnívaný cieľ , musíte  zmenu svojho životného štýlu urobiť na celý život. Veľa krát sa stretávam z ľuďmi ,ktorý práve našli svoju zaručenú diétu na určitú dobu : skrátka len od –do. Kombinácie diét sú niekedy tak prešpekulované že sa niekedy nestačím čudovať . Ak by ste mali aj vy zaručenú diétu od kamarátky ,známej alebo z časopisu, spýtajte sa sami seba ,dokážem sa takto stravovať celý život?

 Je prirodzené ak sa človek pýta sám seba „zvládnem to?, nezlyhám  tak ako veľa krát pred tým?“.

Prvým krokom  k zaručenému  úspechu je ,ak si uveríte ,že to dokážete .Viera v seba a svoje sily je najsilnejší hnací motor  pri chudnutí. Všetko sa dá naučiť ,a ak človek chce dokáže aj nemožné.

Druhým nie menej dôležitým krokom je ,aby ste sa naučili správne a pravidelne stravovať. Naštudujte si najprv niečo o strave  .Nepúšťajte sa do chudnutia bez informácii, mohli by ste si ublížiť. V obchodoch čítajte zloženie potravín ,nákup bude síce trvať dlhšie ,ale budete vedieť čo dávate do úst. Nezachádzajte do extrémov ,nejedzte jednotvárnu stravu, vaša strava  by mala byť hlavne pestrá, s dennou dávkou čerstvej zeleniny a ovocia.

Tretí krok sa páči chudnúcim menej ,ale bohužiaľ bez neho to nejde .Zaraďte do svojej zmeny pravidelný pohyb ,najmenej trikrát do týždňa . Pohyb si vyberajte  podľa vašej  fyzickej kondície a zdravotných možností . Na začiatku  necvičte do roztrhania tela ,začnite postupne  a čím dlhšie budete cvičiť vaša kondícia sa bude zlepšovať.

Štvrtý krok je dodržiavanie pitného režimu .Voda je pre naše telo dôležitá. Pozrite sa na kvety ak ich nepolejete ,začnú vädnúť ,ak je cez  leto sucho všetko vysychá, to isté sa stáva z naším telom ,preto mu doprajme 2-3 litra  tekutín denne. Najlepšia je čistá voda ,alebo nesladené bylinkové čaje.  Káva a mlieko sa do pitného režimu neráta.

Stačia len štyri kroky na zmenu vášho životného štýlu ,ešte stále sa vám to zdá ťažké? :) 

 

 

Kontakt

Chudnem-rozumne

Družstevná 8
Limbach
90091

+421.903743302