Losos v cukinovej perinke.
26.02.2014 15:56
Príprava lososa nieje obzvlášť náročná. Jeho výborná chuť nieje potrebná dotvárať inými ingredienciami .Aj keď sa losos považuje za najtučnejšiu rybu, myslím že raz začas si ho môžeme s chuťou dopriať. Jeden recept s lososom na tejto stránke už mám ,ale tento je položený na chutnej cukinovej perinke . Je to rýchle a ľahké jedlo keď stojíte v kuchyni naozaj len chvíľu.
Potrebujem :
150 g čerstvého lososa
1 ČL masla
1 ks cukinu
2PL lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
soľ
pažitku (môže byť aj sušená)
Postup :
Cukinu dobre umyjem ,pretože ju použijem aj zo šupou. Škrabkou na zemiaky ju pozdĺžne ,akoby našúpem na plátky . Na panvicu si dám rozohriať olivový olej ,pridám olúpaný na plátky nakrájaný cesnak. Chvíľu restujem ,potom pridám cukinu a osolím podľa chuti . Posypem pažítkou a restujem kým nieje cukina mäkká.
Lososa umyjem a osolím . Na panvici si roztopím maslo a lososa opečiem z každej strany . Servírujem tak, že na tanier dám najprv cukinu a lososa do nej položím ako do perinky.
Dobrú chuť.