Losos v cukinovej perinke.

26.02.2014 15:56

 

Príprava lososa nieje obzvlášť náročná. Jeho výborná chuť nieje potrebná dotvárať inými ingredienciami .Aj keď sa losos považuje za najtučnejšiu rybu, myslím že raz začas si ho môžeme s chuťou dopriať. Jeden recept s lososom na tejto stránke už mám ,ale tento je položený na chutnej cukinovej perinke . Je to rýchle a ľahké jedlo keď stojíte v kuchyni naozaj len chvíľu.

 

Potrebujem :

150 g čerstvého lososa

1 ČL masla

1 ks cukinu

2PL lyžice olivového oleja

4 strúčiky cesnaku

soľ

pažitku (môže byť aj sušená)

 

Postup :

Cukinu dobre umyjem ,pretože ju použijem aj zo šupou. Škrabkou na zemiaky ju pozdĺžne ,akoby našúpem na plátky . Na panvicu si dám rozohriať olivový olej ,pridám olúpaný na plátky nakrájaný cesnak. Chvíľu restujem ,potom pridám cukinu a osolím podľa chuti . Posypem pažítkou a restujem kým nieje cukina mäkká.

Lososa umyjem a osolím . Na panvici si roztopím maslo a lososa opečiem z každej strany . Servírujem tak, že na tanier dám najprv cukinu a lososa do nej položím ako do perinky.

Dobrú chuť.

 

Hladatrecepty.sk