Karfiolové muffiny
13.12.2014 10:57Tieto muffinky sú výborné ,ale keďže obsahujú viac sacharidov sú vhodné skôr na obed ako na večeru . Dajú sa konzumovať teplé aj studené . Ak si k nim na obed urobíte zeleninový šalát budete mať nielen výborné ,ale aj nutrične bohaté jedlo.
Potrebujem na 12 kusov :
400g surový karfiol
2 vajcia
200ml mlieko
100g hrachová múka
2 PL slnečnicové semienka
2 PL sezamové semienka
1PL olivového oleja
3 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
Soľ, čierne korenie
Postup :
Karfiol rozdelím na malé ružičky , vložím do mixéra a najemno posekám ,môžete ho postrúhať aj na strúhadle tak aby vám vznikla sypká hmota . Pridám vajcia, mlieko , hrachovú múku ,semienka , olivový olej ,kypriaci prášok a ochutím soľou a čiernym korením. Všetko spolu dobre premiešam a veľkou lyžicou dávam do formy na muffiny. Ja som použila košíčky ,ale nakoľko je tam málo oleja nedali sa odlepiť ,preto je lepšie formu vymastiť a dobre vysypať múkou.
Muffiny vložím do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečiem cca 40 minút.
Pokiaľ nedržíte štíhlu líniu pred dopečením môžete muffiny posypať strúhaným parmazánom .
Kalorická hodnota1 kus cca 70g |
Tuky g |
Sacharidy g |
Bielkoviny g |
370 kj |
3,9 g |
7,81g |
4,75 g
|
Hrachová múka.
Je bohatá na bielkoviny , má vysoký obsah zinku , vitamínov skupiny B a vlákniny . Podporuje rast buniek, svalov ,aktivuje látkovú premenu v bunkách , posilňuje nervy , zlepšuje zrak , znižuje cholesterol , zbavuje organizmus jedovatých látok a posilňuje vlasy. Je vhodná pre ľudí trpiacich zápchou.
Hrachová múka je vhodná skôr na zahusťovanie, do zeleninových nákypov , do placiek. Pre svoju hrachovú chuť by vám z nej zákusok nechutil J.