Karfiolové muffiny

13.12.2014 10:57

Tieto muffinky sú výborné ,ale keďže obsahujú viac sacharidov  sú vhodné skôr na obed  ako na večeru . Dajú sa konzumovať  teplé aj studené . Ak si k nim na obed urobíte zeleninový šalát  budete mať  nielen výborné  ,ale aj nutrične bohaté jedlo.

Potrebujem  na 12 kusov :

400g surový karfiol

2 vajcia

200ml mlieko

100g hrachová múka

2 PL slnečnicové semienka

 2 PL sezamové semienka

1PL olivového oleja

3 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa

Soľ, čierne korenie

Postup :

Karfiol rozdelím na malé ružičky , vložím do mixéra a najemno posekám  ,môžete ho postrúhať aj na strúhadle tak aby vám vznikla sypká hmota . Pridám  vajcia, mlieko , hrachovú múku ,semienka , olivový  olej ,kypriaci prášok a ochutím soľou a čiernym korením. Všetko spolu dobre premiešam a veľkou lyžicou dávam do formy na muffiny. Ja som použila košíčky ,ale nakoľko je tam málo oleja nedali sa odlepiť  ,preto je lepšie formu vymastiť a dobre vysypať múkou.

Muffiny vložím do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečiem  cca 40 minút.

Pokiaľ nedržíte štíhlu líniu pred dopečením môžete muffiny posypať strúhaným parmazánom .

 

Kalorická hodnota1 kus 

 cca 70g

Tuky g

Sacharidy g

Bielkoviny g

370 kj

3,9 g

7,81g

4,75 g

 

 

 

Hrachová múka.

Je bohatá na bielkoviny , má vysoký obsah zinku  , vitamínov skupiny B a vlákniny . Podporuje rast buniek, svalov  ,aktivuje  látkovú premenu v bunkách , posilňuje nervy , zlepšuje zrak , znižuje cholesterol , zbavuje organizmus jedovatých látok  a posilňuje vlasy. Je vhodná pre ľudí trpiacich zápchou.

Hrachová múka je vhodná skôr na zahusťovanie, do zeleninových nákypov , do placiek. Pre svoju hrachovú chuť by vám z nej zákusok nechutil J.

Kontakt

Chudnem-rozumne

Družstevná 8
Limbach
90091

+421.903743302