Jednoduchá kuracia sviečková

11.01.2014 13:19

Ani keď sa snažíte zbaviť kilogramov naviac nemusíte si odopierať tak dobré jedlo ako je sviečková . Síce trocha  inovovaná ,ale stále chutná .

Potrebujem:

3 ks kuracie prsia

4 ks mrkvy

1\4 zeler 

alebo 1 balíček mrazenej zeleniny na sviečkovú

250 ml 10%-nej smotany na varenie

Soľ ,olej

Postup:

Kuracie prsia umyjem ,nakrájam na tenšie plátky ,osolím a opečiem na rozpálenom  oleji .Potom pridám mrazenú zeleninu alebo na kocky nakrájanú čerstvú zeleninu, podlejem vodou ,osolím podľa chuti a dusím kým nie je mäso a zelenina mäkká. Keď je mäso mäkké vyberiem ho na tanier a zeleninu rozmixujem  ponorným mixérom do hladka. Nakoniec pridám smotanu na varenie a nechám ešte chvíľu prevariť. Mäso môžeme vložiť do omáčky, alebo preložiť na tanier a omáčkou len preliať. Kto nechudne môže ako prílohu pridať celozrnnú knedlu ,alebo ryžu.

 

 

Hladatrecepty.sk