Jednoduchá kuracia sviečková
11.01.2014 13:19
Ani keď sa snažíte zbaviť kilogramov naviac nemusíte si odopierať tak dobré jedlo ako je sviečková . Síce trocha inovovaná ,ale stále chutná .
Potrebujem:
3 ks kuracie prsia
4 ks mrkvy
1\4 zeler
alebo 1 balíček mrazenej zeleniny na sviečkovú
250 ml 10%-nej smotany na varenie
Soľ ,olej
Postup:
Kuracie prsia umyjem ,nakrájam na tenšie plátky ,osolím a opečiem na rozpálenom oleji .Potom pridám mrazenú zeleninu alebo na kocky nakrájanú čerstvú zeleninu, podlejem vodou ,osolím podľa chuti a dusím kým nie je mäso a zelenina mäkká. Keď je mäso mäkké vyberiem ho na tanier a zeleninu rozmixujem ponorným mixérom do hladka. Nakoniec pridám smotanu na varenie a nechám ešte chvíľu prevariť. Mäso môžeme vložiť do omáčky, alebo preložiť na tanier a omáčkou len preliať. Kto nechudne môže ako prílohu pridať celozrnnú knedlu ,alebo ryžu.