Falošná bryndzová nátierka.
20.01.2014 17:16
Dobre to všetci poznáme ,máme na niečo chuť a máme to radi ,bohužiaľ ingrediencie na prípravu obsahujú veľa tuku .Ako to vyriešiť? Úplne jednoducho ,hľadáme potravinu ktorá nám nahradí tú tučnú ,skúšame či sa chuťovo dá prirovnať vlastne k rovnakému , ale kaloricky náročnejšiemu jedlu .Aj ja som hľadala a skúšala a tak som svoju obľúbenú bryndzovú nátierku začala robiť z netučného balkánskeho syra . Vyskúšajte a určite mi dáte za pravdu ,že rozdiel je naozaj minimálny.
A tu je recept:
Potrebujeme : 250g netučného balkánskeho syra
1 krát 10% kyslú smotanu
1 menšiu cibuľu
Červenú papriku množstvo podľa chuti a farby
Postup:
Balkánsky syr dáme do mysy ,vydličkou ho roztlačíme a pridáme 2 lyžice kyslej smotany ,smotanu pridávame podľa toho, ako chceme mať nátierku hustú. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu , červenú papriku a spolu dobre premiešame . Nátierku nemusíme soliť nakoľko balkánsky syr je dosť slaný. Môžeme ju podávať na opečenom toaste ,alebo celozrnnom pečive . Dobrú chuť.