Bravčové medailónky Hornád
14.02.2014 18:02Toto jedlo som jedla veľmi ,ale že naozaj veľmi dávno. Pripomína mi mojich osemnásť rokov. Chodila som do jednej
reštaurácie a bolo to v tej dobe najdrahšie jedlo . Už si nepamätám koľko vlastne stálo ale pamätám si ,že bolo veľmi
chutné. Preto som ho zaradila do môjho jedálneho lístka a vždy pri si pri ňom spomeniem na svoje mladšie roky .
Potrebujem :(4 porcie)
600g bravčovej panenky
kvalitnú šunku
plátkový syr do 30% tuku v.suš (nie tavený)
chren
kečup
olivový olej
soľ, čierne korenie
Postup:
Bravčovú panenku umyjem , obrežem od tuku ak nejaký má a jemne naklepem.
Posolím a okorením. Na panvicu si dám rozohriať olivový olej a panenku z oboch strán opečiem. Preložím do zapekacej
misy a na každý kúsok mäsa dám lyžičku chrenu ,na chren položím šunku a na šunku syr a dám na chvíľu zapiecť do
vyhriatej rúry . Dávajte pozor ,aby sa vám syr veľmi neroztiekol. Keď je mäso zapečené ,servírujem ho na tanier a
nakoniec ho ozdobím kvapkou kečupu. Podávam zo šalátom z čerstvej zeleniny.