Bravčové medailónky Hornád

14.02.2014 18:02

Toto jedlo som jedla veľmi ,ale že naozaj veľmi dávno. Pripomína mi mojich osemnásť rokov. Chodila som do jednej

reštaurácie a bolo to v tej dobe najdrahšie jedlo . Už si nepamätám koľko vlastne stálo ale pamätám si ,že bolo veľmi

chutné. Preto som ho zaradila do môjho jedálneho lístka a vždy pri si pri ňom spomeniem na svoje mladšie roky .

 

Potrebujem :(4 porcie)

600g bravčovej panenky

kvalitnú šunku

plátkový syr do 30% tuku v.suš (nie tavený)

chren

kečup

olivový olej

soľ, čierne korenie

 

Postup:

Bravčovú panenku umyjem , obrežem od tuku ak nejaký má a jemne naklepem.

Posolím a okorením. Na panvicu si dám rozohriať olivový olej a panenku z oboch strán opečiem. Preložím do zapekacej

misy a na každý kúsok mäsa dám lyžičku chrenu ,na chren položím šunku a na šunku syr a dám na chvíľu zapiecť do

vyhriatej rúry . Dávajte pozor ,aby sa vám syr veľmi neroztiekol. Keď je mäso zapečené ,servírujem ho na tanier a

nakoniec ho ozdobím kvapkou kečupu. Podávam zo šalátom z čerstvej zeleniny.

Hladatrecepty.sk